Naardereiland

in 2013 deed Joost van de Weg vanuit zijn rol als partner en ontwikkelaar van De Ruimte Projectontwikkeling mee aan een ontwikkelcompetitie, deze werd helaas niet gewonnen. De selectiecommissie koos unaniem voor het plan van De Ruimte.

In 2013 is Bebouw, een dochter van VolkerWessels, gevraagd samen op te trekken in een openbare aanbesteding voor het ontwikkelen van 6 hectare grond in de gemeente Naarden.

In het team is een bijzonder plan ontwikkeld dat afstapt van de conventionele manier van verkavelen. Omdat het gebied al mooi van zichzelf is, hebben we ervoor gekozen om dit zoveel mogelijk in takt te houden. We wilden geen hagen meer of lelijke schuttingen. De grens tussen openbaar en privé moest er wel zijn, maar niet direct zichtbaar. Dat geeft verbinding, het kernwoord voor gebiedsontwikkeling.

Veel partijen schreven zich in, uiteindelijk is onze ontwikkelcombinatie net 2e geworden. Wel heeft de selectiecommissie, bestaande uit omwonenden, professionals en ambtenaren ons plan als verreweg het beste beoordeeld. Op financiële gronden heeft de gemeenteraad van Naarden uiteindelijk voor een conservatief plan gekozen.

Location
Naarden
Project type
Wonen
Program
45 woningen
Contractor
Bebouw
Year
2013
Partner
Bebouw
Landschapsarchitect
La4sale
Duurzaamisme gaat naar verantwoording nemen voor je omgeving. Samen leven.