Circulariteit

Alles in het bouw- en ontwikkelproces heeft een waarde die we willen benutten

Bij nieuw te ontwikkelen projecten wordt er gestuurd op de materialen die gebruikt worden en de impact van die materialen op het milieu. De functie en de vorm van de materialen moet in de toekomst flexibel aanpasbaar kunnen zijn.
Naast nieuwbouw vindt er in Amsterdam grootschalige herontwikkeling plaats. Bij deze herontwikkeling – waar gebouwen zichzelf vaak opnieuw ontdekken – zijn er vaak vele wijzigingen in het ontwerp. Bij de keuze van de materialen en objecten wordt er rekening gehouden met het hergebruik en ook de recyclebaarheid van de stoffen.
Circulariteit houdt niet op wanneer een gebouw is opgeleverd. Sterker nog, in een gebouw vinden vele energiestromen plaats. Water, licht en in vele panden nog aardgas zijn standaard uitrusting. Wij denken vanaf het eerste moment na over het hergebruik van reststromen en slimme manieren om met afval om te gaan. Bij Building For Life heeft alles in het proces een waarde, die we graag benutten. Zo is een dak een kans om middels zonnepanelen energie op te wekken en kun je met hoogteverschil aan wateropslag doen.