Centrumeiland IJburg Kavel 14-01

Centrumeiland IJburg krijgt duurzaam en circulair entreegebouw. BuildingForLife wint de selectieprocedure voor 60 huurwoningen.

Het entreegebouw op Centrumeiland IJburg krijgt een duurzaam en circulair gebouw. Op maandag 6 augustus 2018 is de bouw definitief gegund aan ontwikkelaar BuildingForLife
Centrumeiland is een van de duurzaamste ontwikkelingslocaties van de stad, mede door het WKO-systeem. Daarmee worden de huizen op het hele eiland voorzien van warmte en koude uit de bodem.

Dit plan gaat nog een stap verder, het gebouw wordt ook volledig circulair ontwikkelt. Bij de bouw worden o.a. hergebruikte en gerecyclede materialen gebruikt met een lage milieubelasting en volledig hernieuwbare materialen. Ook wordt er ontworpen met aandacht voor biodiversiteit en ecologie. Zo komt er een vleermuizenhotel op het dak en in de gevel nestplekken voor gierzwaluwen.

Programma
Het entreegebouw zit aan de zuidkant van het eiland en krijgt een oppervlak van ongeveer 7.500 m2 voor woningen, parkeren en voorzieningen zoals gedeelde werkplekken, huiswerkbegeleiding, workshopruimtes en een pakketten-ophaalpunt. Het architectonisch ontwerp van het gebouw krijgt door het gebruik van natuurlijke duurzame materialen een 21e-eeuwse stedelijke, stoere uitstraling. 50% van de woningen richt zich op de middeldure huursector.

Centrumeiland
Centrumeiland ligt aan de oostkant van de stad in het IJmeer en is het vijfde eiland van IJburg. De komende jaren wordt op dit eiland een duurzame woonwijk ontwikkeld met ongeveer 1.500, overwegend, zelfbouw-woningen. De volledige ontwikkeling van het eiland is volgens planning in 2025 gereed.

Copyright artist impressions: Proloog.tv (voorheen studio 3D Prins)

Locatie
Centrumeiland IJburg Kavel 14-01
Type project
Woningbouw
Programma
60 huurwoningen, commerciƫle plint
Architect
RAU
Architect
SeARCH
Adviseur
DGMR
Adviseur
DS landschapsarchitecten
Adviseur
WoldendorpWildervank | Veilig Ontwerp Ruimte & Infra.