Cornelis Amsterdam

Er gebeurt iets moois op de grens van Amsterdam-Zuid en Nieuw-West. Hier aan het Schielandplein verrijst Cornelis, een bijzonder woongebouw met een speels gevelpark en een gezamenlijke huiskamer. Alle ruimte om samen te wonen, te leven en te groeien.

Cornelis Amsterdam
Het gevarieerde woningaanbod met kleine en grote woningen en veelal op het zuiden gelegen buitenruimtes dragen bij aan het aanbod in de buurt. Bewegen en Ontmoeten vormen centrale thema’s, waarbij de bewoner uitgenodigd wordt de trap te nemen.

Het gebouw ademt met zijn brede en hoge hallen, corridors, glaspartijen, trappen en transparante hoge plint op veel manieren licht, lucht en ruimte.

Uniek zijn de gemeenschappelijke ruimtes voor de toekomstige bewoners. Er is een eigen werk- en huiskamer en daarnaast is er ook een gemeenschappelijke groene daktuin.

Programma
Het gebouw bevindt zich tussen het recentelijke opgeleverde Westbeat en het oude schoolgebouw van het Calvijncollege. Het plan bestaat uit ca. 13.000m2 BVO voor woningen, parkeren en voorzieningen zoals een kinderdagverblijf en horeca aan het plein. Het woningprogramma is volledig gericht op vrije sector koopwoningen.

Het gebouw kent twee gezichten: het noordelijke deel ligt aan de Cornelis Lelylaan zijde en krijgt een stoere stedelijke uitstraling die past bij de visie van een stadsboulevard. De zachtere zuidzijde is gericht op het Schielandplein.

Podium gebied
Net buiten de Ring aan de Lelylaan ontwikkelt de Gemeente Amsterdam een levendige buurt, op fietsafstand van het Vondelpark en de Sloterplas. Een inspirerende plek voor wonen, ondernemen, ontmoeten en ontspannen. Het Podium ligt in het vernieuwingsgebied Lelylaan en gaat uit van een mix van wonen, kleinschalige bedrijfsruimten en voorzieningen. Op het autoloze Schielandplein staat ontmoeting centraal voor omwonenden, werkenden en bezoekers.

Locatie
Kavel E - Podium Lelylaan
Programma
85 koopwoningen, commerciële plint
Ontwikkelaar
BuildingForLife
Samenwerkings­partner
Prosperity
Samenwerkings­partner
Heutink Groep
Architect
FARO
Architect
Van Bergen Architectura
Constructeur
Van Rossum
Adviseur
Buro Bouwfysica
Adviseur
Techniplan
Adviseur
IGG
Adviseur
T&t Energie